Feed on
Posts
Comments

Krajský přebor Středočeského šachového svazu v rapid šachu jednotlivců.


3. ročník našeho turnaje je již téměř připraven. Co chybí, jsou přihlášení šachisté. Ovšem vzhledem k tomu, že turnaj se letos hraje i jako krajský přebor SŠS, bude účast jistě početná. Turnaj je zařazen jako 5. do seriálu GP ČR v rapid šachu. My jako pořadatelé se těšíme na setkání nejen s loňskými účastníky, ale i na nové šachové přátele. Bohužel v termínu konání turnaje se hraje extraliga a je tak téměř jisté, že loňské vítězství nebude obhajovat IM Martin Petr. Z téhož důvodu nemůžeme očekávat ani účast titulovaných hráčů. To nás mrzí, na druhou stranu to přináší větší šance pro další hráče. K účasti v turnaji zvou pořadatelé hráče všech věkových kategorií a všech šachových dovedností.

26. 1. První přihlášky již přicházejí. Kontrolujte na seznamu přihlášených.

2. 2. Proběhla malá změna propozic. A to ve výši peněžních cen v krajském přeboru. Krajský přeborník, jak v kategorii můžů, tak i žen získá 500,- Kč a k tomu samozřejmě další možnou cenu z celkového pořadí. Takže pokud by nějaká šikovná juniorka z kraje zvítězila i celkově, získá slušných 4 200,- Kč a k tomu 2 poháry. Ženy mají u nás též i výhodu ve výši startovného. Snad se s tím silnější pohlaví vyrovná a zcela jistě pochopí, že dívky a ženy za šachovnicí si musíme chránit. Takže, hlaste se dívky. Kluci se mohou hlásit taky.

9. 2. Podívame-li se do seznamu přihlášených, lze již zjistit, že v něm figurují 2 šachisté z čela průběžného hodnocení seriálu Grand Prix ČR v rapid šachu. V Dobrovici uvítáme zatím vedoucího hráče celého seriálu Pavla Strašila 2186 Loko Zábřeh a čtvrtého v průběžném pořadí Jana Sourala 2248 TJ Praha Pankrác. Po našem turnaji se budou konat ještě další 2 turnaje /Strakonice a Ústí nad Labem/ a tak si zřejmě chtějí pojistit své postavení v čele celkového pořadí.

21. 2. Přihlášky se nám úspěšně hromadí. Nyní, týden před uzávěrkou je to již sedm desítek šachistů. Prosím tedy ty, kteří počítají s účastí u nás v Dobrovici o včasné přihlášení. Vám, našim hostům, jsme letos mírně ulehčili zajištěním hracího materiálu ze strany pořadatelů. Vaším včasným přihlášením na oplátku Vy ulehčíte přípravu turnaje pořadatelům.

23.2. Po právě skončeném mistrovství ČR v Havlíčkově Brodě, mohu konstatovat, že mezi již přihlášenými je nový juniorský přeborník ČR Vojta Plát a třetí mezi ženami WFM Hana Kubíková.

26.2. Uzávěrka přihlášek se pomalu blíží, kapacita sokolovny je téměř vyčerpána. No, ale pár zapomnětlivců ještě rádi přijmeme. Ze zajímavých jmen v seznamu přihlášených vyjímám IM Josef Přibyl. Člen vítězného týmu České republiky na nedávno skončeném mistrovství Evropy družstev seniorů.

28.2. 140 – to je aktuální počet přihlášených.

29.2. – 16.30 146. Odcházím nachystat sokolovnu, snad Vás tam všechny někam narovnáme.

Článek bude průběžně aktualizován.

Turnajové propozice

Přihlášky možno již zasílat.

Seznam přihlášených

Petr Novotný

Leave a Reply