Feed on
Posts
Comments

Jak prohrát vyhraný zápas? A jak si zkazit neděli? To po dnešku už ví Miloš. A co k tomu je třeba. Stačí si nechat zapnutý telefon.

Sokol Bakov n/J C – Šachklub města Dobrovice C 3 – 2


1. Malík Zdeněk 1616 – Novotný Petr 1632 0 – 1
2. Suchomel Oldřich 1613 – Jech Miloš 1649 1 – 0
3. Paldus Jan 1470 – Bartoš František 1319 1 – 0
4. Stránský Miloš 1308 – Heřmanský Milan 1467 0 – 1
5. Vaníček Lukáš 1413 – Zimmermann Ladislav 1 – 0

Zápas, který byl naprosto v naší moci a přesto jsme ho prohráli. A to kapitán týmu nechal stát naši týmovou jedničku. Nejprve Láďa porazil sám sebe, když začal zcela zbytečně blicat a rychlá hra přinesla hrubé chyby. Na 1 – 1 vyrovnal Milan. Ten si trvalým tlakem vynutí zisk figury. Moje partie chvilku vypadala vyrovnaně, ale když domácí odvážně natáhl f4 a nechal si zavléci dámu mimo hru, získám nejprve pika, pak kvalitu a když soupeř přehlédl šach a chtěl sám dámou šachovat, byl konec. Vedeme 2 – 1. Miloš už, už matí, čeká se jen na vzdání domácího borce. A do toho ticha se nádherně ozývá Milošův telefon, domácí trvá na konci partie, jen s malou změnou, s bodem pro něj. Je tedy vyrovnáno. Rozhodnutí má na svém prkně František. Dlouho hrál aktivně s pikem méně. Jeho pozice se mě líbila. Co naplat, čas, čas, čas! To je problém Františka. Domácí si ve Františkově kisně počínal přímo metodicky, nikam nespěchal a předkládal jeden problém za druhým. A tak jsme slavně rupli vyhraný zápas.

milanlada.JPG

Milan a Láďa si ještě spokojeně zablicali, než František svou blicku prohrál.

Petr Novotný


Sokol na Mělníce B – Šachklub města Dobrovice D 3,5 – 1,5


1. Kopřiva Petr 1960 – Chmelík Ladislav 1600 0 – 1
2. Břečka František 1952 – Hanzlík Jiří 1454 1 – 0
3. Pokorný Ludvík 1717 – Karafiát Václav 1441 1 – 0
4. Zámorský Ladislav 1489 – Niko Viliam 1/2
5. Matas Stanislav – ………….. K – 0

K poslednímu zápasu regionální soutěže jsme jeli do Mělníka. Vedoucí celek soutěže nechtěl nechat nic náhodě a tak nastoupil v silné sestavě. My jsme naopak nebyli schopni dát dohromady pět hráčů a tak hrajeme jen ve čtyřech. Dlouho vypadá vše vyrovnaně, hraje se opatrně. První prohrává Vašek Karafiát, ztratil kvalitu po přehlédnutí vidličky. Chvíli to pak ještě tahá, ale nakonec vzdává. Partie Vildy i Jirky jsou vyrovnané v dost zablokovaných pozicích. Vilda dvakrát nabízí remízu, soupeř bere až napotřetí, ve chvíli, kdy už Jirka Hanzlík na dvojce vypadá prohraně. Jirka dnes odehrál myslím slušnou partii, stál jen o trochu hůře, soupeř ovšem zkušeně zesiluje svou pozici a nakonec prosadí pěcha ve střelcové koncovce. Mě se dnes zcela vyjímečně dařilo, získal jsem pěcha, později druhého, soupeř pak ještě ztrácí střelce a vzdává. Velmi pěkný a nečekaný závěr jinak zpackané sezóny z mé strany. Gratulujeme soupeři k vítězství v soutěži, dnes vyhrál naprosto zaslouženě.

Láďa Chmelík


Šachklub města Dobrovice E – Sokol Brandýs n/L B 1 – 4


Klobušiak Miroslav 1589 – Kabát Josef 1813 0 – 1
Šoltys Roman 1528 – Linhart Ondřej 1553 0 – 1
Redek František 1430 – Kejdana Pavel 1444 0 – 1
Redek Daniel 1426 – Hájek Karel 1516 0 – 1
Uher Mirek 0 – ………… K – 0

Hosté přijeli jen ve čtyřech a tak na poslední 5. šachovnici bez boje byl zapsán bod pro Mirka Uhera. Bohužel, jak se ukázalo tak to byl také náš jediný bod. Na to, že tak hladce prohrajeme, to ale zdaleka nevypadalo. Hra se mi zdála na všech prknech po dvou hodinách hry vyrovnaná po materiálové stránce a ani pozičně to nebylo nejhorší. První jsem vzdal já. Pak Miro a Roman. Nejdéle vydržel hrát Dan. Všichni jsme se snažili bojovat, ale soupeř byl dnes lepší. Prohra mrzí, protože to byl hratelný soupeř. Zvláštností bylo zahájení. Nikdo nehrál e4.

A tak tedy prohráváme 1 : 4

František Redek


Výsledky s tabulkou a podrobnosti najdete v databázi soutěží družstev ŠSČR.

One Response to “Závěrečné 9. kolo regionální soutěže SŠS skupina C.”

  1. Roman Šoltys napsal:

    K Éčku bych pouze doplnil, že já jsem stal na 2. desce lépe, ale promarnil jsem šanci zaútočit a Fanda na 3. prkně taky stál na výhru.
    Roman

Leave a Reply