Feed on
Posts
Comments

V 5. kole Regionálního přeboru jsme si díky losu, mohli tak trochu zavzpomínat na okresní přebor. Doma jsme uvítali tým Benátek a naše Déčko to do Mladé Boleslavi nemělo také daleko.


Šachklub města Dobrovice C – Šk Karbo Benátky n/J A 4 – 4
1. Mejzr Jan – Žáček Zdeněk 0 – 1
2. Chmelík Ladislav – Jeřábek Jindřich ½
3. Suchý František – Chytrý Petr 0 – 1
4. Kullač Pavol – Černý Jaroslav 0 – 1
5. Jech Miloš – Hejdrych Jaroslav ½
6. Hanzlík Jiří – Urban Miroslav 1 – 0
7. Novotný Petr – Žáček Zdeněk 1 – 0
8. Karafiát Václav – Viktorín Rudolf 1 – 0

O zápasu s Benátky toho moc nevím, třebaže jsem byl jeho aktérem. K utkání jsem se dostavil ne zcela v plné fyzické kondici a bylo to znát. Navíc Miloš provedl změnu v zasedacím pořádku a neměl jsem vůbec přehled o dění v hm. První bod pro náš tým získal Vašek Karafiát. Pak Láďa Chmelík půl. Já a Jirka Hanzlík vítězíme a vedeme rázem 3,5 – 0,5. Miloš má věž a pika proti střelci a 2 pěšcům, zde je smír nevyhnutelný a tak je stav zápasu 4 – 1. Ve zbytku partií stojíme hůř a tak není divu, že hosté po prohrách Pavola Kullače a Fandy Suchého snižují na 4 – 3. Pak se dlouho hrála poslední partie zápasu na 1. prkně. Honza Mejzr bojuje proti dvojce střelců a s daleko horším časem. Bohužel, výhru připisují hosté a tak celkově končí zápas smírem.


TJ AŠ Mladá Boleslav B – Šachklub města Dobrovice D – 7,5 – 0,5
1. Šmejkal Josef 1924 – Šoltys Roman 1742 1/2
2. Frolek Pavel 1889 – Rastočný Josef 1527 1 – 0
3. Štochmal Dušan 1582 – Niko viliam 1392 1 – 0
4. Pardubský Jakub 1572 – Rastočný Josef 1423 1 – 0
5. Klos Jiří 1673 – Dutý Šimon 1 – 0
6. Štěrba Antonín 1660 – Dubnička Augustin 1 – 0
7. Pinkas Martin – Hlubučková Zuzana 1 – 0
8. Gabriel Patrik 1271 – Zimmermann Ladislav 1 – 0

K dnešnímu zápasu jsme nastoupili ve velmi omlazené sestavě, důvod byl jednoduchý, hodně omluvenek. K vývoji zápasu. Šimon a Gusta nezvládnou zahájení a velmi rychle ztrácejí lehkou figuru. Gusta sice dobude figuru zpět ale má za to totálně rozbitou pozici a soupeř již partii pomalu a jistě dotáhne do vítězného konce. Šimon partií také neodevzdá, ale proti silnějšímu soupeři nemá šanci. Dašlí prohru přidává Vilda, dnes to bohužel nevyšlo, 3. prkno bylo asi příliš moc vysoko. Láďa Zimmermann dnes rozehrál dobře, pozičně stál mírně lépe ale když se příjdu podívat o něco déle, tak už má věž méně a bohužel přehlíží možnost věčného šachu. Prohráváme 0 – 4. Zuzka hrála dnes výborně a dlouho držela rovnou pozici, než soupeř přišel na to jak vyhrát. Pepa Rastočný st. už od úvodu nechal soupeři pika, kterého už nedobude. Soupeř byl dnes lepší. Pepa mladší byl většinu partie lepší, obsadil střed a soupeř měl hodně práce aby partií otočil. Po rozboru hlásí, že tam byla výhra, škody moc. Já jsem proti Pepovi Šmejkalovi ubránil čestnou půlku.

Roman Šoltys
Výsledky s tabulkou a podrobnosti najdete v databázi soutěží družstev ŠSČR
a na chess-results

Petr Novotný

Leave a Reply