Feed on
Posts
Comments

2. ročník šachového turnaje zařazeného do seriálu 0. ročníku Grand Prix ČR v rapid šachu je již minulostí. Turnaje se nakonec zúčastnilo 120 šachistů a vítězem se stal

IM Martin Petr z Šk Rapid Pardubice.

Ale nejprve se pokusím popsat průběh popořádku.
Propagaci turnaje jsme věnovali dost úsilí a tak se stalo, že avizovaná kapacita 140 byla vyčerpána a my jsme byli nuceni uzavřít, k naší lítosti příjem přihlášek. Předem přihlášených bylo max. 156. Těm, kteří se přihlásili a posléze nemohli z různých důvodů k nám do Dobrovice přijet a našli si č?as a dokázali se včas omluvit, velice děkuji a věřím, že příště je již u nás uvítáme. A ti druzí bez omluvy by si mohli uvědomit, že zbytečně blokují místo jiným a stěžují práci pořadatelům.

prezentace: Mnoho z účastníku vyslyšelo mou žádost a přijeli velmi brzy, ale bohužel stejně nám to trvalo příliš dlouho.

zahájení: Ještě vše v klidu, ale již pozoruji, že dnes bude v sále poněkud rušněji, projev pana starosty Dobrovice nebyl zcela všemi přítomnými sledován.

1. kolo: Je konečně vylosováno a máme rázem 10 minut zpoždění oproti mému časovému plánu. Ale kupodivu, jakmile se začalo hrát, byl ihned v hracím sále klid.

2. kolo: Turnaj se vcelku zdárně rozjel. Všichni, až na malé vyjímky hlásí výsledky okamžitě a my dokážeme zkrátit pauzu mezi koly jen na 9 minut.

3. kolo:
valova.jpg
Velmi hezká slečna Adriana Válová má dnes narozeniny a my gratulujeme.

4. kolo: Stala se nepříjemná událost. Jeden z přítomných kdesi ztratil peněženku i s doklady. Bohužel se už nenachází. Prosím, kdyby ji snad někdo náhodně objevil, ozvěte se.

5. kolo:V sále začíná být rušno více než je zdrávo. A je to zásluhou Vladimíra Mrni.

6. kolo: Zatím nemusím řešit žádný spor, hraje se skutečně překvapivě fér. Jen na střídačku se pokoušíme zklidnit Vládu Mrňu. Ovšem, moc nám to nejde.

7. kolo: Po tomto kole vyřazujeme z turnaje Vladimíra Mrňu. Ten skutečně nezvládá svůj temperament a jeho působení v turnaji bylo vzhledem ke stížnostem ostatních už neúnosné.

8. kolo: A je rázem klid. Teprve ted jsem spokojen, stejně ale už mám nervy v kýblu a jen velmi obtížně se koncetruji k řízení turnaje. Naštěstí mě to všichni ulehčují, nikdo se nehádá a zdá se mi, že jsou i většinou všichni spokojeni.

9. kolo: A je po klidu. Skutečně neuvěřitelné. Já toho hráče radši nejmenuji, jisté je, že u nás si už nezahraje. Po sehrání krátké partie, to nakonec museli dosvědčit vedle hrající, na ni snad zapomněl. Asi po 1/2 hodině hlásí vítězství se zdůvodněním soupeř se nedostavil. To vše se snad může stát, zklamán jsem ale z vyloženě hulvátského vystupování nejmenovaného.

vitezove.jpg

A to jsou první tři. Zleva David Kaňovský, Petr Martin a Michal Novotný.

Vyhlášení:
Moc se nám nevyvedlo, působilo to na mě poněkud chaotickým dojmem. No nic, máme se ještě co učit. Doufám, že alespoň s cenovým fondem byla všeobecná spokojenost.

závěr: Všem startujícím u nás v Dobrovici děkuji, jak za účast, tak zejména, až na výše uvedené vyjímky, za naprosto fér a bezproblémou hru. Samotného mě překvapilo, že nebylo nutno řešit žádný spor. A ten, co si v jedné ze souprav vyměnil své poněkud oskákané jezdce, se snad nad svým konáním zastydí a snad alespoň v duchu se postiženým omluví.

Blahopřeji všem vítězům!

nejlepší juniorka: Andera Šoltysová Šachklub města Dobrovice

nejlepší junioři: 1. Petr Martin; 2. Jan Vrána; 3. Tomáš Buchcar

nejlepší ženy: 1. Lucie Jínová; 2. Postupová Martina; 3. Adriana Válová

celkově: 1. Petr Martin; 2. Michal Novotný; 3. David Kaňovský

Děkuji všem, kteří k nám do Dobrovice přijeli, za účast. Věřím, že se jim u nás líbilo a těším se na shledání na příštím 3. ročníku tohoto turnaje v sobotu 1. března 2008.

Petr Novotný

startovní listina

konečné pořadí

junioři a ženy

křížová tabulka

datový soubor Swiss Manager

One Response to “Dobrovický rapid – Cukrovary TTD a.s. – open.”

  1. Dan Forman napsal:

    Ahoj všem,

    děkuji za velmi krásný turnájek. Na turnaj jsem slyÅ¡el zatím jen ty dobré ohlasy. Váš turnaj měl velmi dobrou organizací a pokud budu mít příště Ä?as a doma mě pustí, rád přijedu.

    Kostelec nad Černými lesy

Leave a Reply