Feed on
Posts
Comments

5. turnaj v seriálu GP ČR v rapid šachu jednotlivců a krajský přebor SŠS – 3. Dobrovický rapid – Cukrovary TTD, a. s. – open. 122 šachistů se nakonec prezentovalo pořadatelům. Mírný, ale přesto nárůst v počtu zúčastněných. Milé bylo tentokráte, že jsme zaznamenali minimum hráčů, kteří se sice přihlásili, ale posléze bez omluvy nedorazili. V přípravě turnaje jsme snad nic nezanedbali. Už osvědčená sestava pořadatelského sboru,
por1308.JPG
zde nás máte již po,
se snažila udělat pro zdar celé akce možné a i někdy snad i nemožné.
Prezentace proběhla úspěšně, ale je zajímavé, že ti, co to mají k nám nejblíže, dorazili nejpozději. Pan Přibyl přivezl na ukázku
mepohary.JPG
trofeje, které získalo družstvo České republiky seniorů na ME v Drážďanech.
Turnaj se nám podařilo zdárně rozeběhnout. Nejsou žádné spory a ty minimální se mě podaří řešit. Naopak, upřímně jsem překvapen velmi slušným chováním a fér hrou přítomných. Od začátku bylo jasné, že o prvenství rozhodne generační souboj mezi Josefem Přibylem a Vojtou Plátem. Občas se někdo snažil promluvit do pořadí na čele tabulky, ale trvale nebyl nikdo, kdo by ohrozil jejich postavení. V 6. kole došlo konečně na očekávaný rozhodující souboj.
prplat.JPG
K mé škodě jsem ovšem jen stačil zaznamenat výsledek. Z kusých informací vím, že v partii snad mělo mládí navrch. Mnozí si asi mysleli, že je rozhodnuto. Kdepak, tentokráte slavila úspěch zkušenost. Nevím jak dalece byly remízy Vojty ovlivněny taktikou a nebo hrou jeho soupeřů. Ale stane se, že hráč, který v turnaji neprohraje nezvítězí.
Za mých bezesných nocí před turnajem jsem dumal co by, kdyby. A tak jsem před začátkem turnaje oznámil kriteria rozhodující o pořadí. Jako vtip jsem spíš považoval možnou shodu pomocných hodnocení. A ono se stalo. Takže 3. cenu získal Hába Zdeněk, díky menšímu Elu, ovšem v celkovém pořadí se o 3. místo musí dělit s Josefem Mudrákem.

V kraji zvítězil Ondra Crha. A měl štěstí, když jsme přeborníkem kraje chtěli vyhlásit Jardu Záhorbenského. Jarda je kamarád a tak nám to rozmluvil.

Pořadatelé děkují všem zúčastněným za návštěvu u nás v Dobrovici a za velmi slušné a korektní vystupování během turnaje. Snad se Vám všem naši milí hosté u nás v Dobrovici líbilo a za rok se sejdeme opět na dalším ročníku Dobrovického rapidu.

Konečné pořadí a kompletní výsledky

Petr Novotný

Leave a Reply