Feed on
Posts
Comments

V prvních čtyřech kolech krajské soutěže se nepodařilo našemu týmu získat ani jeden bod. Se čtyřmi porážkami jsme byli na nelichotivém posledním místě. Nutná výhra je doma a už se snad budeme moci podívat do vyšších pater tabulky.


Šachklub města Dobrovice B – Sokol Český Brod A 5 – 3
1. Dlouhý Ondřej 1988 – Koudelka Ivan 2032 1/2
2. Masák Radim 1987 – Urban Miroslav 1862 1/2
3. Tesař Martin 2009 – Chybný Zdeněk 1871 1 – 0
4. Skopec Luboš 1937 – Šedivý Ondřej 1786 1 – 0
5. Kastner Jan 1866 – Horák Martin 1802 1/2
6. Suchý František 1869 – Šimek Václav 1770 0 – 1
7. Chmelík Ladislav 1774 – Čermák Jan 1731 1/2
8. Šoltys Roman 1719 – Čihák Jiří 1299 1 – 0

Po prostudování partií pár slov k nedělnímu zápasu :
V neděli jsem hostili doma tým z Českého Brodu a cíl byl jasný konečně zvítězit. Nakonec jsme nebyli v úplně nejsilnější sestavě jak jsme si představovali, ale hosté nám to trochu ulehčili, když nepřijeli také v úplně nejsilnějším složení. Vcelku vyrovnaný zápas se zlomil v náš prospěch po vítězství Martina Tesaře, pak přidal bod Luboš Skopec a Roman Šoltys a zbytek jsme již doremizovali. Prohra Franty Suchého na závěr tak nás již nebolí. Děkuji všem za bojovný výkon a ochotu pomoci béčku vyhrabat se ze dna tabulky.
K jednotlivým šachovnicím :
1.šach. Ondra Dlouhý – Ondra stál celou partii spíše lépe, když už bylo rozhodnuto dává za remiz 2.šach. Radim Masák – víceméně vyrovnaná partie, zasloužená remis
3 šach. Martin Tesař – Martin úplně nezvládl zahájení a stál na porážku, naštěstí soupeř neviděl ty nejdrtivější tahy jako Fritz a tak vyšel ze zahájení „jen“ s pikem víc. V koncovce pak soupeř trochu nepochopitělně nezaktivizoval krále a tak zatímco Martin obešel králem celou šachovnici, českobrodský hráč tahy králem šetřil a dlouho zůstal stát vzadu. No a právě ta pasivita krále podle mě nakonec ho stála body. Martin vyhrál s velkou klikou.
4.šach. Luboš Skopec – pro mě jako popotahovače se to jevilo jako vyrovnaná partie, ale Fritz Luboše celkem chválí a hlásí výhodu. Nakonec celkem přesvědčivé vítězství. Moc hezké je 30…. Dxb3 a hotovo ale i tak soupeř dlouho nevydržel.
5.šach. Honza Kastner – Honza chytl talenta (roč. 1999) a zvolil v sicilské nestejné rošády a známý útok po h sloupci. Oběť kvality byla zcela korektní ale pak přinesla jen opakování tahů a tak remis.
6. šach. Franta Suchý – Fanda v přijatém dámském gambitu udržel c pika navíc, ale zaplatil za to trochu nepohodlnou pozicí. Pak měl chvíli i 2 piky navíc ale hrál proti dvojce střelců a navíc měl odkrytého krále a tak to byla pěkná divočina. V závěru se na výsledku zřejmě podepsala časová tíseň a tak Fanda po boji prohrál.
7.šach moje maličkost – získal jsem do koncovky pěcha navíc a až se to naučím vyhrávat tak ze mě bude dobrý šachista :-), naštěstí zrovna půlbodík nám scházel k celkovému vitězství v zápase a tak jsem věžovku s pikem víc „zkušeně“ dovedl do remízy
8.šach Roman Šoltys se dlouho proti papírově výrazně slabšímu soupeři trápil, ale nakonec se kvalita projevila.

Láďa Chmelík



Výsledky s tabulkou a podrobnosti najdete v databázi soutěží družstev ŠSČR.
a na chess-results

Petr Novotný

Leave a Reply