Feed on
Posts
Comments

Los 7. kola dovolil hrát všem třem našim týmům společně v domácím prostředí. D tým konečně získal své první letošní body a C tým se také konečně probojoval na průběžné první místo.

Šachklub města Dobrovice E – Šachklub města Dobrovice D 2 – 3

1. Šoltys Roman 1556 – Karafiát Václav 1474v0 – 1
2. Bartoš František 1306 – Redek Daniel 1439 0 – 1
3. Šulc František 1490 – Redek František 1433 1 – 0
4. Zimmermann Ladislav – Niko Viliam 1319 1 – 0
5. Šoltysová Petra – Holub Antonín 1321 0 – 1

karsol12.JPG
Nedá mě to, ale pod toto foto patří nesmrtelná věta:
Každý by to už dávno vzdal, to jen Vy pane Šoltys to furt hrajete. p.n.

Dnešní los svedl dohromady E družstvo s D družstvem a byl to boj jak se patří. Nikdo nenechal nikomu nic zadarmo . E tým nastoupil oslaben o Andreu Šoltysovou, ale stejně zahrál dobře. Už první dohraná partie mezi panem Šulcem a Frantou Redkem naznačila, že se musí bojovat až do posledního tahu. Franta Redek měl celou partii navrch, už jsem viděl první bod na kontě D týmu, ale v koncovce to zkazil a pan Šulc využil mnohaleté zkušenosti a bylo to 1:0 pro E tým. Já místo sledovaní své hry jsem pokukoval na šachovnici Franty a v domnění že pěch navíc vyhrává partii, jsem udělal hrubku a tu Láďa Zimmermann potrestal a vzal mi figuru. Pak už jsem se jenom bránil a Láďa zkušeně a zaslouženě přidává 2 bod. Místo 2:0 pro D tým to bylo 2:0 pro E tým.
Ještě že zabojovali spoluhráči, protože to vypadalo na pěknou nadílku. Toník Holubů ztrácel celou partií pika a už byl skoro na lopatě, ale zabral a porazil Petru Šoltysovou a snížil stav na 2 – 1 pro E tým. A to už měl dobře rozehranou partii Dan Redek a s Frantou Bartošem po tuhém boji srovnal na 2 – 2. Franta bojoval až do konce, ale Dan svoji přesnou koncovkou přinutil Frantu ke kapitulaci.
A tak o dělbě bodů se rozhodovalo na první šachovnici. Roman Šoltys dnes nestačil na Vaška Karafiáta. Nejdříve přehlíží kombinaci po které přichází o středového pěcha, následně přichází i o kvalitu, v partii ještě zkouší kalit vodu, ale Vašek dnes hraje přesně a jde si za vítězstvím.
Dokonalý zvrat a D tým poráží Éčko 3:2.

Vilda Niko


Šachklub města Dobrovice C – TJ Sokol Bakov nad Jizerou C 3,5 – 1,5

1. Suchý František 1744 – Vaníček Lukáš 1575 ½
2. Novotný Petr 1677 – Tesař Martin 1559 ½
3. Chmelík Ladislav 1646 – Malík Zdeněk 1620 1 – 0
4. Jech Miloš 1587 – Blažek Jiří ½
5. Fiedler Karel 1515 – Zigmánek Martin 1 – 0

V zápase o první místo dorazili bakovští v plné síle. Náš tým byl díky našemu kapitánu také dobře naladěn. Že se hraje o čelo tabulky jsme věděli. Ani jeden tým doposud nezaznamenal ztrátu a zápas měl i jiné náboje.
blajech12.JPG
Souboj na 4. prkně svedl proti sobě doposud neporažené, hostující Jiří Blažek a za domácí Miloš Jech.

Zápas jsme ani jeden z nás nepodcenili. Dobře jsme si byli vědomi co je ve hře. A také se tak hrálo. Téměř až po čtyřech hodinách začínáme v duchu jásat. To náš kapitán hrdě nese náš prapor s první výhrou. Láďa měl sice možná mírně štěstí, ale díky své bojovnosti nutí svého soka ke kapitulaci.
Nás toto vítězství povzbudilo. Já dostávám nabídku smíru. Chvilku váhám, má pozice se mě líbila, ale kapitán radí vzít půlku a já to respektuji.
Proč ne, na pětce už stojí na výhru Karel a my tak máme jistotu minimálně celkové remizy.
Pak se trochu „poškorpíme“, když František dostane nabídku smíru. Ta půlka znamená jistou výhru v zápase, ale František ji nebere. Za chvilku si ale uvědomí svou povinnost a sám ji nabídne, byť nerad. Je pevně přesvědčen o své výhře. Asi ano, ale ještě by to trvalo hodně dlouho. Zapomněl už asi, že byl již dávno prohraný, jen díky „slepotě“ soupeře se hrálo dál.
V duelu neporažených za rozhodnutého stavu přijme hostující hráč nabídku remizy skoro po pětihodinové bitvě. Naštěstí pro nás nevidí již cestu k výhře v dámské koncovce s pikem více.
ba12.JPG
Společně se tak můžeme přesunout vedle na Radnici ke společné kamarádské konzultaci /spíš se hodí konzumaci/.

Petr Novotný

Výsledky s tabulkou a podrobnosti najdete v databázi soutěží družstev ŠSČR.

2 Responses to “7. kolo regionální soutěže.Konečně první!”

  1. Jiří Blažek napsal:

    V partii Blažek – Jech byl prohozen 10. a 16. tah bílého (zjistil jsem poté co jsem si znovu prošel partiář). Tedy správně je: 10.h4 …. 16.a4

    Jinak musim pochválit parádní website.

    S pozdravem JB

  2. Roman napsal:

    Skromná poznámka, má být regionální soutěž ne přebor tam první místo letos opět nehrozí :-).

Leave a Reply