Feed on
Posts
Comments

5.Dobrovický rapid – Cukrovary a lihovary TTD a.s. – open


V sobotu 27. února 2010 pořádá náš šachklub 5. ročník šachového turnaje v rapid šachu s názvem
5. Dobrovický rapid – Cukrovary a lihovary TTD a. s. – open.
Turnaj je součástí 3. ročníku Grand Prix České republiky v rapid šachu jednotlivců.


aktualizováno 11.2.
aktualizováno 23.2.
Snad to nepřeženu, řeknu –li, že se jedná již o malou tradici. Náš rapid budeme pořádat již po šesté a také v GP ČR jsme zařazení již po čtvrté. Nutno totiž započítat i nulté ročníky. Turnaj máme již z větší části připraven a těšíme se tak na naše milé pravidelné hosty. A pokud nás navštíví i někdo, kdo doposud u nás v Dobrovici nebyl, bude naší snahou nezklamat.
V cenovém fondu nedošlo oproti minulému ročníku k zásadním změnám. V penězích je to v souhrnu 16 300,- Kč. Ve věcných cenách se budeme snažit odměnit co nejvíce našich milých hostů. Zda se podaří zajistit malou pozornost pro všechny, to bude překvapení i pro nás pořadatele.
Malá změna je jen ve výši startovného, a to pouze pro předem nepřihlášené. Chceme jen co nejvíce urychlit prezentaci. V minulém ročníku bohužel přijelo trochu více předem nepřihlášených a to v předpokládaném množství cca 150 startujících vytvářelo zbytečné časové ztráty.
Turnaj bude rozhodovat Ing. Josef Vagenknecht – ústřední rozhodčí. Přestože minulý ročník proběhl bez konfliktů, je naší snahou zajistit naprostou objektivitu a kvalitu v rozhodování případných sporů.
Pro všechny startující bude v přísálí sokolovny otevřen turnajový bufet.

V případě, že by se někdo chtěl s naším městem seznámit blíže a přijet dříve, či trochu se zdržet, je možné ubytování v penzionu Ve mlýně v Dobrovici. Kontakt je paní Stanislava Hovorková, telefon 326 375 024, mobil 737 252 621, e-mail hovorkova@uniplastsro.cz. Cena 300,- Kč za osobu a noc. S dalšími možnostmi ubytování v Dobrovici rádi poradíme.

Zbývá tedy jen pozvat Vás k nám na šachy do Dobrovice. Těšíme se na Vás a věříme, že z Dobrovice neodjedete zklamáni.

11.2.2010 – Pár přihlášených již máme, bohužel nám stále nepřeje počasí. V Dobrovici je kupodivu také sníh. Pro naše ctěné hosty, kteří k nám přijedou autem, si dovolím malou radu, kde parkovat. Ulice Husova před sokolovnou je od sněhu vyčistěná a zde je parkování bez problému. Bohužel okolní ulice mají místy sněhové bariéry a parkování by zde mohlo být problematické. Doporučuji parkování u zámku, tj. sídla společnosti TTD. Vzdálenost od sokolovny je cca 5 minut chůze.
mapa-1.JPG

V Dobrovici probíhá nyní rekonstrukce náměstí. Většina prací je již hotova, přesto je třeba dát pozor na změnu dopravní situace. Silnice v našem okolí jsou bez problémů sjízdné a udržované.

23.2.2010 – V pátek 26.2. od cca 20.00 hodin /po přípravě sálu sokolovny/ bude blicák, asi 7 kol švýcarem. Hosté vítáni. Výsledky turnaje budou započítány do seriálu klubových turnajů.

Počet přihlášených den před uzávěrkou dosahuje již ke stovce. Pár míst se snad v sále sokolovny ještě najde. Takže, pokud někdo snad váhá s účastí v Dobrovici, třeba kvůli ne zrovna příhodnému počasí, uzávěrku přihlášek bez jakýchkoliv sankcí, posunuji do čtvrtka 27.2. do 20.00 hodin. Ovšem to platí jen pro ty, kteří ke své přihlášce přidají orginální, nemusí být ani vtipné, zdůvodnění 🙂

Turnajové propozice
startovní listina

Přihlášky možno již zasílat.

Leave a Reply