Feed on
Posts
Comments

Šachklub města Dobrovice A vítězem Krajské soutěže SŠS skupiny B.
Do Krajského přeboru se vracíme po čtyřech, většinou po divně (z důvodu covidové epidemie) odehraných sezonách.
V sezoně 2018-2019 jsme v KP skončili na 11. sestupovém místě.
V sezoně 2019-2020 jsme tak hráli v KS, tato soutěž nebyla dohrána. rozhodující zápas s Poděbrady se již nesehrál a tak 2. místo na postup do KP nestačilo.
V následující sezoně 2020-2021 se mistrovské soutěže nehrály.
Až sezona 2021-2022 nám umožnila bojovat o návrat do KP. Soutěže byly krátkodobě přerušeny, dohrávalo se až v květnu. My jsme bohužel nestačili na tým Českého Brodu a skončili na 2. nepostupovém místě.
Rozhodli jsme se, že všechny síly vrhneme do boje o KP, třebaže to znamenalo oslabení dalších našich celků v mistrovských soutěžích. V této sezoně 2022-2023 si náš A tým počínal již vcelku suverénně. Od 1. kola obsadil 1. příčku tabulky a držel ji až do dohrání soutěže 11. kolem. Jednu porážku obdržel od celku Kostelce nad Černými lesy a smírem skončil zápas v Říčanech s KŠ Říčany 1925 F.
Bohužel, jak to tak bývá „Kolik třešní, tolik višní“. Náš B tým ve stejné soutěži obsadil poslední 12. příčku a tak ze soutěže sestupuje.
Cíl pro Krajský přebor je daný. V KP se udržet. Nebude to snadné. Z druholigových soutěží sestupují do KP SŠS 4 středočeské týmy. Kvalitativně bude KP SŠS soutěží na vyšší úrovni než některé skupiny 2. lig. Bude zřejmě nezbytné posílení našeho družstva.
detail soutěže na webu ŠSČR
výsledky na ChessResults
Petr Novotný

Leave a Reply